Team Vergunningen en handhaving

36u per week

Medewerker vergunningen

Waar kom je terecht?

De afdeling Omgeving en Economie zorgt voor de beleidsontwikkeling, beleidsrealisatie en ondersteuning voor inwoners, overige initiatiefnemers, overheden en interne gemeentelijke afdelingen op de beleidsterreinen ruimtelijke ordening, economie, milieu en natuur, mobiliteit en wonen. De afdeling bestaat uit drie teams, Planvorming, Beleidsontwikkeling en Vergunningen en Handhaving.

Wat ga je doen?

Je bent samen met 20 collega’s werkzaam in een zeer interessant werkgebied. Denk maar aan de kanaalzone met bijvoorbeeld de grote opgaven in de industrie of aan het project voor de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen. Binnen het team Vergunningen en Handhaving voer je als casemanager Omgevingsrecht de regie over de hele range aan aanvragen mbt het omgevingsrecht. Hierbij moet je  denken aan de activiteiten bouwen, monumenten, handelen in strijd met de regels RO, aanleg, geluid, kappen, APV, inritten, slopen en  brandveilig gebruik. Tevens adviseer je over deelactiviteiten bij aanvragen waar de gemeente niet het bevoegd gezag is.

Je bent verantwoordelijk voor het vergunningenproces in je eigen rayon. Je onderhoudt contacten met bedrijven, voert het vooroverleg en denkt hierbij oplossingsgericht mee. Je adviseert over het al dan niet vergunningplichtig zijn van werkzaamheden, je beoordeelt initiatiefplannen, meldingen en Wabo-aanvragen. Daarbij toets je inhoudelijk de aanvraag aan de wettelijke vereisten zoals volledigheid (Mor), bestemmingsplan, Bouwbesluit, Wabo, Besluit omgevingsrecht (Bor) en de gemeentelijke bouwverordening. Je vraagt adviezen, zowel in- als extern en zorgt voor een integrale beoordeling van de uitgebrachte adviezen. Bij het niet passen van de aanvraag denk je mee in oplossingen en adviseer je het college. Als casemanager ben je het aanspreekpunt voor aanvragers, collega’s en externe contacten van betrokken organisaties waaronder Provincie, Waterschap, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf, Veiligheidsregio, leidingbeheerders en de Omgevingsdienst. Verder controleer je de opgegeven bouwsom en bereken je de leges. Uiteindelijk stel je de beschikking op.

Binnen het team en de afdeling denk je mee na over het optimaliseren van de processen en de kwaliteit van de producten die de afdeling levert, draag je bij aan de implementatie van de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging en je bespreekt casussen binnen het team om hieruit een beleidslijn te formuleren.

Wie ben jij?

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Bouwkunde, aangevuld met de opleidingen ABW I en II. Je hebt enige jaren relevante werkervaring. Je bent klantgericht, oplossingsgericht, je beschikt over analytisch vermogen en je bent in staat je een goed afgewogen oordeel te vormen. Je kunt goed communiceren en organiseren. Verder ben je een teamplayer, neem je initiatief en ben je resultaat- en kwaliteitsgericht. Het geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend. Het team is in ontwikkeling, je staat open voor functieaanpassingen.

Arbeidsvoorwaarden

Bij het functieniveau van medewerker vergunningen (HR21medewerker beleidsuitvoering I) hoort een salaris op het niveau van salarisschaal 10. Dit is minimaal € 2.973,00 en maximaal € 4.494,00 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). Je aanvangssalaris wordt vastgesteld aan de hand van jouw kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het bruto salaris. Dit budget is voornamelijk opgebouwd uit vakantiegeld, een levensloopuitkering en een eindejaarsuitkering.

Informatie en solliciteren

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem contact op met Shiona Vierbergen, teamleider Vergunningen en Handhaving. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 13 90 40 24 of per e-mail s.vierbergen@terneuzen.nl. Solliciteren kan door ons je sollicitatiebrief en CV te sturen via de knop ‘Solliciteren’. Deze vacature staat open zonder einddatum. Na het indienen van je sollicitatie geven we je snel antwoord en nodigen we je eventueel uit voor een sollicitatiegesprek. 

 Referentienummer:

10-21

Contactpersonen:

Kantooradres: